Schiphol sluit niet-essentiële winkels alsnog

0
71

Schiphol sluit vanaf morgen alle niet-essentiële winkels achter de paspoort- en beveiligingscontrole op de luchthaven voor zolang de algehele lockdown duurt. Eet- en drinkgelegenheden en essentiële winkels voor reizigers, zoals drogisterijen, blijven open. Dat meldt de luchthaven in een persbericht.

Het nieuws volgt op een uitspraak van demissionair premier Rutte vanmiddag in het coronadebat in de Tweede Kamer. Hij gaf aan dat het kabinet de gedeeltelijke uitzondering van luchthavens toch op wilde heffen, onder andere vanwege de maatschappelijke verontwaardiging, die hierover is ontstaan.

Eerder deze week lieten winkelmedewerkers op Schiphol aan journalisten van NH Nieuws weten woedend te zijn over de uitzonderingspositie van de luchthaven. Ze voelen zich niet voldoende beschermd tegen besmettingen, ondanks alle veiligheidsmaatregelen, zoals mondkapjes, spatschermen en de 1,5 meter afstand.

Een woordvoerder van Schiphol zegt de discussie te begrijpen. “Gezien de omvang van de lockdown leek het ons verstandig om de winkels toch te sluiten. Hierover zijn wij met het kabinet in overleg geweest.” Het kabinet zal de komende dagen nog een spoedregeling opstellen om de gedwongen sluiting officieel te maken. Maar de luchthaven zegt deze “juridische afwikkeling” niet af te wachten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here