HomeEconomieSchuldhulpverleners: 'Steeds meer ondernemers kloppen aan'

Schuldhulpverleners: ‘Steeds meer ondernemers kloppen aan’

Schuldhulpverleners zien het aantal ondernemers dat aanklopt voor schuldhulp oplopen. Veel van hen kunnen niet meer terugvallen op overheidssteun, terwijl schuldeisers wel steeds actiever zijn geworden. Hulpverleners verwachten komend jaar een nog grotere toestroom, als ondernemers hun belastingschuld moeten gaan aflossen.

Op het Hilversumse kantoor van Zuidweg & Partners stapelen de coronagerelateerde schulddossiers zich op. Het bureau verzorgt de schuldhulp voor ondernemers uit ruim 150 gemeenten. Van januari tot augustus kwamen er gemiddeld twaalf dossiers per week binnen van ondernemers met coronaschulden; inmiddels zijn dat er 35 per week.

Ook Menzing & Partners, dat voor enkele tientallen gemeenten de schuldhulp voor ondernemers uitvoert, zag het de laatste weken drukker worden. “Mensen worden wakker nu de ondersteuning stopt en de crediteuren weer wat beginnen te bewegen”, zegt eigenaar Martin Menzing.

‘In slaap gesust’

Vooral het wegvallen van de steun aan zelfstandigen (Tozo) zien Zuidweg en Menzing als het kantelmoment. Die steun stopte op 1 oktober en kwam niet meer terug in het nieuwe steunpakket dat vorige maand werd aangekondigd. Menzing: “Doordat ondernemers nog steun kregen was een deel in slaap gesust. Zij voelden geen noodzaak om in actie te komen en hun schulden aan te pakken.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img