SEPA Green Energy is failliet, toezichthouder trekt vergunningen in

0
94

Energiebedrijf SEPA Green Energy is failliet verklaard, toezichthouder ACM heeft de leveringsvergunningen ingetrokken. Voor de 20.000 klanten wordt nu een nieuw energiebedrijf gezocht. SEPA kwam in de financiële problemen door het omvallen van zijn energie-inkoper Energie I&V.

SEPA Green Energy maakte de faillissementsaanvraag gisteren wereldkundig in een persbericht. De curator krijgt nu tot 22 december de tijd om een nieuwe aanbieder te vinden voor de klanten.

Als dat niet lukt, worden die voor 5 januari verdeeld over alle andere energieleveranciers. De levering aan grootverbruikers is daar al onder verdeeld.

Financiële gevolgen

De particuliere klanten blijven gas en elektriciteit ontvangen, maar ze krijgen mogelijk wel te maken met financiële gevolgen. Klanten die bijvoorbeeld een hoog termijnbedrag vooruit hebben betaald, zullen hun teruggaaf door het faillissement niet of niet helemaal ontvangen.

Daarnaast moeten ze een nieuw contract afsluiten bij een andere leverancier tegen de huidige, veel hogere marktprijzen. SEPA Energy is al het vijfde energiebedrijf dat omvalt door de stijgende energieprijzen.

Dit is waarom de prijs van gas zo hard is gestegen:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here