HomeEconomieSlechtste beursdag in jaren voor Philips na nieuwe tegenvallers

Slechtste beursdag in jaren voor Philips na nieuwe tegenvallers

Het schuim kon afbrokkelen, vooral als de machine op de verkeerde manier werd schoongemaakt en in een hete en vochtige omgeving stond. Dat schuim wordt nu vervangen door siliconen rubber, dat ook bijvoorbeeld in bakvormen wordt gebruikt.

Rechtszaken dreigen

Het extra geld dat Philips opzijzet, is niet alleen nodig om meer apparaten te repareren, maar ook voor duurdere onderdelen. Wereldwijd lopen de prijzen van grondstoffen en onderdelen op, waardoor het bedrijf voor de hele operatie meer geld kwijt is.

De rekening van de problemen met de apneu-apparaten kan nog hoger uitvallen. In verschillende landen dreigen er rechtszaken tegen het bedrijf, omdat het mogelijk al eerder op de hoogte was van de risico’s van de apparaten. Ook zeggen sommige gebruikers dat ze gezondheidsklachten hebben overgehouden aan het gebruik ervan.

Philips heeft geen geld opzij gezet voor die rechtszaken. Volgens het bedrijf bevinden die zaken zich nog in een vroeg stadium.

Tegenvaller

Philips maakte bekend dat de omzet van het bedrijf het laatste kwartaal 350 miljoen lager uitkomt dan verwacht, op 4,9 miljard euro. De winst valt lager uit dan een jaar eerder. De exacte cijfers over 2021 maakt het bedrijf later deze maand bekend.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img