Spaarrente verder omhoog bij de grote banken

0
38

NOS Nieuws

De vaste spaarrente bij twee van de grote banken gaat opnieuw omhoog. Per 15 augustus stijgt de rente bij de Rabobank naar 1,5 procent. Eerder deze maand verhoogde die bank de rente ook al. In een paar maanden tijd is er voor spaarders een half procentpunt aan rente bijgekomen.

Klanten die hun spaargeld voor een langere tijd vastzetten, krijgen nog meer rente. Die kan boven de 2 procent uitkomen voor een spaarrekening.

Ook ING maakte vandaag bekend de rentes te verhogen. Bij die bank krijgt een spaarder vanaf volgende maand 1,25 procent rente tot 10.000 euro. Bij hogere bedragen op de rekening wordt die rente aflopend minder.

ABN AMRO, ING en Rabobank hebben het grootste deel van de spaarders onder zich. Maar er zijn ook kleinere banken, zoals de online-bank BunQ, die hogere rentes bieden. Mensen die daar een spaarrekening hebben, krijgen tot wel 2,46 procent rente.

De stijging is het gevolg van renteverhogingen door de centrale banken, bedoeld om de hoge inflatie tegen te gaan. Banken in Europa kunnen daardoor weer de spaarrentes voor consumenten verhogen, zoals nu te zien is.

De Europese Centrale Bank heeft de rente onlangs verhoogd naar 3,5 procent. De verwachting is dat er deze maand nog een stijging wordt aangekondigd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here