‘Transavia komt vliegtuigen tekort en wijzigt of annuleert vlucht 50.000 passagiers’

0
29

NOS NieuwsAangepast

Door een tekort aan vliegtuigen bij Transavia wordt de vlucht van 50.000 passagiers gewijzigd of geannuleerd. De luchtvaartmaatschappij kan in april en mei zes vliegtuigen uit zijn vloot niet inzetten, meldt de Volkskrant. Transavia was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Vier vliegtuigen moeten aan de grond blijven omdat er problemen zijn met het papierwerk. Er is geen veiligheidscertificering voor de toestellen die Transavia leaset van de Roemeense luchtvaartmaatschappij Blue Air. Bij twee vliegtuigen is sprake van groot onderhoud, en wachten de monteurs op onderdelen van vliegtuigbouwer Boeing.

Recht op compensatie

Bij 42.000 van de gedupeerde reizigers wordt de vlucht omgeboekt, voor 8000 mensen is de reis geannuleerd. De passagiers zijn op 4 april geïnformeerd.

Op basis van Europese regels hebben reizigers van wie de vlucht binnen twee weken voor vertrek wordt gewijzigd of geannuleerd recht op compensatie. Zij moeten dit zelf aanvragen. Reizigers die buiten deze termijn vallen, hebben geen recht op een vergoeding.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here