Van Loon vertrekt als baas Shell Nederland en wil op reis

0
28
Marjan van Loon bij de parlementaire enquête over de aardgaswinning in Groningen

NOS Nieuws

Marjan van Loon vertrekt als baas van Shell Nederland. Ze werkt er sinds 2016 als president directeur. Van Loon (57) wordt opgevolgd door Frans Everts, die nu nog verantwoordelijk is voor de wereldwijde communicatie van het energiebedrijf.

Van Loon verwierf bekendheid bij het grote publiek door de gaswinning in Groningen. Voor de parlementaire enquêtecommissie zei ze dat Shell wilde stoppen met het winnen van gas, maar dat de Staat de productie op de waakvlam wilde houden.

Van Loon werd ook bekend door het verdedigen van een deal tussen de Belastingdienst en Shell, waardoor aandeelhouders geen dividendbelasting hoefden te betalen.

Shell zegt dat Van Loon er zelf voor heeft gekozen om te vertrekken. Het bedrijf werkt aan een reorganisatie, waarbij enkele bedrijfsonderdelen in elkaar worden geschoven. Bestuursvoorzitter Wael Sawan schrapte recent enkele bestuurders in de Shell Group.

Het FD meldt dat Van Loon in een mail aan zakenrelaties ernaar uitziet “om te gaan genieten van andere dingen dan werk. Ons Volkswagenbusje staat klaar voor een lange reis en ook mijn saxofoon zal vaker gebruikt gaan worden”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here