Werknemers VDL Nedcar leggen opnieuw werk neer

0
35
Werknemers vorige week bij de poort van VDL Nedcar, na het uitbreken van een wilde staking

NOS Nieuws

Werknemers van VDL Nedcar staken vandaag en morgen. Dat doen ze omdat de vakbonden en de autofabrikant in Born (Limburg) er niet uitkomen over een nieuw sociaal plan. Vorige week legden werknemers zelf al het werk neer, los van de vakbonden. Nu wordt er gestaakt met steun van drie vakbonden.

VDL Nedcar produceert nu nog een serie Mini’s, maar het contract met BMW loopt in maart volgend jaar af. Er is nog geen nieuwe klant gevonden, waardoor het grootste deel van zo’n 4000 banen op de tocht staat.

De vakbonden willen dat er een beter sociaal plan komt om personeel dat hun baan mogelijk verliest te beschermen. Er is al een ondertekend plan, maar dat is volgens FNV, CNV en De Unie niet meer voldoende.

Wilde stakingen

De wilde stakingen van vorige week duurden ook twee dagen en waren dus niet georganiseerd door de vakbonden. CNV: “Dat moedigen wij niet aan, maar we snappen de boosheid en we hebben de werkgever al eerder gewaarschuwd dat het broeit.”

De vakbonden hadden een ultimatum gesteld over een nieuw sociaal plan. Dat liep zaterdag af. Direct daarna werden de twee stakingsdagen aangekondigd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here