HomeNieuws19 doden, onder wie 9 kinderen, bij dramatische flatbrand in New York...

19 doden, onder wie 9 kinderen, bij dramatische flatbrand in New York | Buitenland

Tweehonderd reddingswerkers zijn op de been gebracht om hulp te bieden. Waarschijnlijk loopt het dodental nog flink op, waarschuwt de brandweer. De brand is ontstaan door een kapotte elektrische kachel in een van de appartementen.

De brand brak uit in de nacht van zaterdag op zondag (lokale tijd) in een negentien verdiepingen tellend gebouw. De beelden bij Amerikaanse nieuwsmedia zijn huiveringwekkend. Onder meer een baby moest worden gered van de vlammenzee die vermoedelijk in een lager gedeelte van de flat ontstond, meldt de New York Post. Zeker negen kinderen hebben de brand niet overleefd.

Volgens sommige lokale media is een persoon die op de vlucht was voor de vlammenzee, uit een raam gesprongen. Slachtoffers van de brand zijn naar zeker vijf verschillende ziekenhuizen in de buurt gebracht.

De overgrote meerderheid van de slachtoffers van de brand heeft rook ingeademd, zegt brandweercommissaris Dan Nigro. Brandweerlieden die het gebouw binnenstormden, ontdekten slachtoffers op bijna elke verdieping van het gebouw. Velen van hen hadden een hartstilstand gekregen of ernstige ademhalingsproblemen.

Meer dan veertig mensen zijn al gered uit het brandende gebouw, zei de brandweer, die nog volop bezig is mensen uit het gebouw te halen. Het gebouw bestaat uit appartementen die zijn omgebouwd tot woningen met twee verdiepingen en heeft ruimtes die moeilijk te bereiken zijn voor brandweerlieden. De deur van het appartement was opengelaten, waardoor het vuur zich kon verspreiden en de rook door het hele gebouw kon opstijgen, aldus de brandweer.

Chaos in The Bronx na een fatale flatbrand.

Chaos in The Bronx na een fatale flatbrand.

De nieuwe burgemeester Eric Adams is ter plekke poolshoogte komen nemen. Hij zegt dat het om „een van de ergste branden” ooit in New York gaat. Hij spreekt van een ’echte tragedie’. Het vuur is inmiddels gedoofd.

Woensdag kwamen bij een grote brand in een rijtjeshuis in het centrum van Philadelphia zeker twaalf mensen om het leven, onder wie acht kinderen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img