HomeNieuwsAlexa-speaker geeft 10-jarige levensgevaarlijke opdracht: steek munt in stopcontact | Buitenland

Alexa-speaker geeft 10-jarige levensgevaarlijke opdracht: steek munt in stopcontact | Buitenland

De speaker kwam met deze levensgevaarlijke opdracht omdat het meisje om een uitdaging had gevraagd. „Steek een telefoonoplader halverwege in een stopcontact en raak vervolgens met een muntje de blootgestelde pinnen aan”, opperde de speaker. De moeder van het meisje, Kristin Livdahl, was geschokt en deelde het incident op Twitter.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Zwarte hand

„Mijn broer heeft dit ook gedaan en kreeg een schok en een zwarte hand”, schrijft de moeder op Twitter.

Deze gevaarlijke trend genaamd ’penny challenge’ begon ongeveer een jaar geleden op het socialmediaplatform TikTok. Zodra de munt de poten van de oplader aanraakt, ontstaan er vonken en kun je een elektrische schok krijgen. Hierdoor kun je zelfs je vingers, hand of armen verliezen.

Ook kan de schade enorm zijn: er zijn flinke branden in schoolgebouwen ontstaan door deze uitdaging.

Tekst gaat verder onder de video.

De penny challenge is dus allesbehalve een onschuldig kinderspelletje. Toen Alexa deze opdracht gaf, riep de moeder meteen: „Nee, Alexa, Nee.” Het meisje dat volgens haar moeder ’slim genoeg is’, heeft de opdracht dan ook niet uitgevoerd,

Amazon liet aan de BBC weten dat ze Alexa hebben bijgewerkt, om te voorkomen dat de assistent in de toekomst weer met zo’n gevaarlijke opdracht komt. „We hebben meteen actie ondernomen om dit op te lossen”, aldus het techbedrijf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img