HomeNieuwsAsielzoekers Ter Apel moeten slapen op stoel in wachtruimte IND | Binnenland

Asielzoekers Ter Apel moeten slapen op stoel in wachtruimte IND | Binnenland

Er is nog wel vervoer gevonden voor vijftig asielzoekers die in een noodopvanglocatie in het Gelderse Beuningen gaan slapen. Als zich woensdagavond nog meer asielzoekers melden in Ter Apel, zullen die ook ondergebracht worden in de wachtruimte van de IND. In de nacht van maandag op dinsdag moesten ook al ongeveer dertig mensen de nacht doorbrengen op een stoel omdat er geen plaats meer was in de centrale opvanglocatie, waar plaats is voor 2000 mensen.

Het COA heeft volgens de woordvoerder woensdagmiddag alle moeite gedaan om vervoer te vinden voor vijftig mensen die in Roosendaal in Noord-Brabant ondergebracht zouden worden. Maar door problemen op het spoor in Noord-Nederland waren er al extra bussen in gebruik. Ook zijn er veel bussen onderweg met schoolreisjes, kreeg het COA te horen.

„Dit is absoluut niet wat we willen, maar er is op dit moment geen andere oplossing”, aldus de zegsman van het COA. De asielzoekers die de komende nacht op een stoel moeten doorbrengen, worden donderdag alsnog naar een crisisnoodopvanglocatie gebracht.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img