HomeNieuwsAssange had volgens verloofde kleine beroerte in oktober | Buitenland

Assange had volgens verloofde kleine beroerte in oktober | Buitenland

Volgens Britse media gaat het om een korte beroerte waarbij de bloedtoevoer naar een deel van de hersenen een paar minuten is afgesloten. Moris zei dat Assange nu een hangend rechter ooglid, hersenschade en geheugenverlies heeft. Ze is bang dat het proces tegen haar verloofde gaat leiden tot een heftige hersenbloeding en zegt dat hij niet in staat is om het verdere proces uit te zitten.

Moris deed op Twitter nogmaals een oproep om haar verloofde per direct vrij te laten.

De Australiër wordt al jaren gezocht door de Amerikanen, vanwege de publicatie van 500.000 geheime overheidsdocumenten in 2010. In de VS lopen achttien aanklachten tegen Assange, met een maximale celstraf van 175 jaar. Door de publicatie van de vertrouwelijke informatie over de Amerikaanse missies in Irak en Afghanistan kwamen volgens de VS levens in gevaar.

Geen bezwaar tegen uitlevering naar VS

Vrijdag besloot een hoge rechter in het Verenigd Koninkrijk dat er geen bezwaar is tegen uitlevering naar de VS, omdat dit land heeft beloofd hem goed te verzorgen in de gevangenis. Een lagere rechter had de uitlevering eerder tegengehouden uit vrees voor zelfmoord van Assange als hij in een Amerikaanse gevangenis zou zitten. Er volgt nog een hoger beroep in de zaak.

Assange probeert al jarenlang uit handen van de Amerikanen te blijven. Hij vluchtte om die reden in 2012 naar de Ecuadoraanse ambassade in Londen, waar hij uiteindelijk zeven jaar woonde. In 2019 werd Assange uit het pand verwijderd en vervolgens veroordeeld tot een celstraf voor het overtreden van de afspraken van zijn vrijlating op borgtocht. De 50-jarige Australiër zit sindsdien vast.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img