’Brian Laundrie stierf waarschijnlijk al voordat massale zoektocht naar hem begon’ | Buitenland

0
134

De stoffelijke resten van de man werden op 20 oktober gevonden in het Carlton Reserve in Florida, na een zoektocht van vijf weken.

Hier zie je bodycambeelden van de aanhouding van Gabby Petito en Brian Laundrie in augustus:

Een officiële doodsoorzaak is er nog niet. De eerste autopsieverslagen waren niet doorslaggevend, maar toch sprak de sheriff al openlijk over de zaak. Hij gaf toe dat er fouten zijn gemaakt. Zo hebben de agenten, die het huis van Laundrie in de gaten hielden, hem verward met zijn moeder. Daardoor dachten ze dat hij gewoon thuis zat, terwijl hij eigenlijk al verdwenen was.

De sheriff zei ook dat Laundrie wegtrok en „waarschijnlijk zelfmoord pleegde.” Daardoor zou hij al gestorven zijn voordat de massale zoektocht in het land begon.

Volgens NBC News gingen Laundries ouders op zoek naar hun zoon in het Myakkahatchee Creek natuurpark, een gebied waar hij wel vaker rondtrok. Toen ze spullen van hem vonden, waarschuwden ze de politie. Volgens de politie vonden ze de verdachte op de plek waar ze dat verwacht hadden. Dat gedeelte van het natuurpark stond een tijd lang onder water waardoor er niet eerder gezocht kon worden.

Wat er precies gebeurd is met Laundrie en zijn verloofde Petito is momenteel nog niet duidelijk. De twee vertrokken in juli op een roadtrip in hun omgebouwd busje. Enkele weken later keerde Laundrie alleen terug. Niet veel later werd Petito als vermist opgegeven. Laundrie weigerde mee te werken aan het onderzoek en verdween niet veel later zelf. Hij werd aanvankelijk alleen als „person of interest” in de zaak beschouwd.

Op 19 september werd het lichaam van Petito gevonden. Zij werd met geweld om het leven gebracht. De politie hoopt dat een notitieboekje dat gevonden werd bij het lichaam van Laundrie nog antwoorden kan bieden op wat er met Petito gebeurd is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here