RIVM: bijna 13.000 positieve coronatests, net onder dagrecord | Binnenland

0
75

In de afgelopen zeven dagen zijn 80.292 nieuwe gevallen aan het licht gekomen, gemiddeld 11.470 per dag. Er zijn ook maar twee dagen geweest waarop het weektotaal nog hoger lag. Dit was eveneens in december vorig jaar.

Rotterdam telde de meeste positieve tests. In de Maasstad kregen 544 inwoners te horen dat ze het virus onder de leden hebben. In Amsterdam werd het coronavirus bij 504 mensen aangetroffen. Den Haag heeft 306 nieuwe gevallen, Utrecht 278, Almere 134 en Zwolle 133. Alleen op Vlieland en Schiermonnikoog en in het Gelderse Rozendaal testte niemand positief.

Ziekenhuizen

In de Nederlandse ziekenhuizen zijn woensdag geen coronapatiënten bij gekomen. Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) liggen er 1647 in de ziekenhuizen, evenveel als dinsdag.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 1320 mensen die worden behandeld vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er acht minder dan dinsdag. Op de intensive cares nam het aantal coronapatiënten juist toe met acht tot 327. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni.

Afgelopen etmaal werden er 177 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen. Op de ic’s werden 26 nieuwe patiënten opgenomen in de afgelopen 24 uur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here