Rutte supertrots: ’Max, gefeliciteerd met deze fenomenale prestatie!’ | Binnenland

0
79

Demissionair minister-president Mark Rutte noemt de overwinning „een historische dag voor de Nederlandse sport”, laat hij via de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

„Max Verstappen wint na een bizarre ontknoping de allesbeslissende race van het wereldkampioenschap in de Formule 1. Max, gefeliciteerd met deze fenomenale prestatie. Werkelijk fantastisch!”

Koning Willem-Alexander

Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima stuurden felicitaties: „De allesbeslissende race in Abu Dhabi was de ontknoping van dit spannende seizoen. Op achterstand bleef Verstappen tijdens de race zijn geduld bewaren. Tactisch sterk speelde zijn team ronde na ronde. Tot de bloedstollende slotfase. Hij pakte zijn kans en maakte het verschil: Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1! Net als heel Nederland hebben ook wij vijven de races vol spanning gevolgd. Onze welgemeende felicitaties met het wereldkampioenschap! – WA en Máxima”

Tweede Kamer

Ook in de Tweede Kamer klinken van links tot rechts loftuitingen. „Wow. Sportgeschiedenis geschreven. Geweldig. Wát een laatste ronde”, twittert SP-leider Lilian Marijnissen. „MAX MAX MAX NR 1!!!”, meldt PVV-voorman Geert Wilders. Ook diverse Tweede Kamerleden spreken hun emoties niet onder stoelen of banken en vinden de winst een kroon op de flitsende carrière van de 24-jarige coureur.

Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp beschrijft ook haar trots op Twitter. „Wat een zinderende race! Na de allerlaatste ronde toch nog de allereerste Nederlandse F1 kampioen! Wauw, Max Verstappen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here