Scholier (15) gooit ruiten in en smijt flessen met chemische stof door scheikundelokaal: leerlingen gewond | Binnenland

0
130

De leerling werd tijdens de scheikundeles boos op de docent en na een woordenwisseling ontstond er een worsteling tussen beiden waarbij twee leraren hun collega te hulp schoten. Volgens de politie wisten de andere leerlingen en de leraar de ruimte te verlaten en sloten ze de woedende scholier op in het lokaal.

Chemische stof

Buiten hebben docenten de hulpdiensten ingelicht, die massaal uitrukten voor de jongen. „De wijkagent wist via het vernielde raam contact met hem te krijgen”, schrijft de politie op Facebook. „Hij kalmeerde dusdanig dat hij zelf het lokaal uitliep en rustig kon worden aangehouden.” De 15-jarige wordt verdacht van vernieling en mishandeling.

Het incident vond plaats op het Lyceum Schravenlant aan de Hugo de Grootstraat in Schiedam. Waarom de jongen zo boos werd, is nog onduidelijk. Leerlingen zeggen tegen het AD dat de jongen gepest werd.

Tekst loopt verder onder de post.

Drie personen zijn lichtgewond geraakt. Twee leerlingen zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze chemische stof in hun ogen hebben gekregen. Een slachtoffer met een hoofdwond is door de ambulance ter plaatse behandeld. Ook raakte iemand buiten het schoolgebouw onwel, ’mogelijk door alle consternatie’. De brandweer kwam ter plaatse om de schade op te nemen. Alle leerlingen kregen de rest van de dag vrij.

„Het incident heeft logischerwijs een grote impact op de docenten en leerlingen die aanwezig waren op de school. Vanuit de school, de gemeente en de veiligheidsregio wordt goede nazorg voorbereid”, aldus de politie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here