HomeNieuwsStrenge lockdown voor deel van Oostenrijk voor iedereen | Buitenland

Strenge lockdown voor deel van Oostenrijk voor iedereen | Buitenland

De twee deelstaten kampen met de hoogste infectiecijfers van het land en de ziekenhuizen liggen er vol coronapatiënten. „We zien geen alternatief”, zegt gouverneur Wilfried Haslauer van Salzburg.

De lockdown geldt in Opper-Oostenrijk zeker tot en met 17 december. Enkel supermarkten, drogisterijen en apotheken blijven open. De rest van de detailhandel en de horeca – restaurants, hotels, cafés – moeten vanaf maandag dichtblijven, net als de scholen. Afhaalmaaltijden zijn wel mogelijk.

Mogelijk worden de maatregelen na 17 december versoepeld voor gevaccineerden.

Salzburg

Ook in Salzburg gaat de lockdown naar verwachting wekenlang duren. „In beide regio’s is het aantal infecties zorgwekkend hoog”, vertelt Thiebout van den Bergh van het Oostenrijks Toeristenburo. Volgens hem is de provincie Salzburgerland „na Tirol de belangrijkste bestemming voor Nederlanders”.

„De Nederlandse markt is sowieso de op een na belangrijkste wereldwijd voor Oostenrijk. In de laatste normale winter voor de coronapandemie waren er 6,2 miljoen overnachtingen van landgenoten.” Toeristen zullen het voorlopig zonder horeca moeten stellen.

Op straat

In de nieuwe lockdown mogen alle Oostenrijkers alleen hun huis nog verlaten voor dringende boodschappen, voor lichaamsbeweging, om naar het werk te gaan of om medische redenen.

Voor ongevaccineerden zijn de regels in heel Oostenrijk al uitzonderlijk streng. Zij worden op straat beboet. Ook zijn er controles in het verkeer en openbaar vervoer. Boete: 1450 euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img