Superjacht opnieuw in de problemen: brug bij Heusden blijkt te laag | Binnenland

0
64

Dat meldt Omroep Brabant. Het superjacht van 80 meter lang dat zaterdag al rechtsomkeert moest maken omdat het gevaarte niet onder de spoorbrug bij Hedel paste, slaagde er maandag eerder na een tweede poging toch in de spoorbrug bij Hedel te passeren.

Het enorme luxe schip kon eerder niet onder de brug door varen vanwege de hoge waterstand. Het grootste jacht ooit gebouwd bij Heesen Yachts in Oss moest daardoor terug richting afgraving Koornwaard bij Gewande waar het voor anker ging.

Voorafgaand aan de nieuwe poging deze maandag werd een meting verricht met een paal en een laser om te kijken of doorvaren deze maandag kans van slagen had. Nadat berekend was dat er voldoende ruimte was, kon het schip zijn weg vervolgen. Erg ver kwam het schip dus niet, want bij Heusden ligt opnieuw een brug dwars.

Het schip, de Galactica, is op weg naar Harlingen varen om daar te worden afgebouwd.

De Galactica is voorzien van een bioscoop, een helikopterplatform en een zwembad van zeven meter lang. In april gaat de superjacht naar een nieuwe eigenaar. De onbekende koper betaalde honderd miljoen euro voor het schip.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here