Verdachten voor rechter na rellen NEC-Vitesse | Binnenland

0
124

Het OM zal daarbij vorderen dat de aangehouden verdachten in voorlopige hechtenis blijven tot de snelrechtzitting, die op dinsdag 2 november in Arnhem gehouden wordt. Na de ongeregeldheden zondag bij stadion De Goffert in Nijmegen werden 22 personen aangehouden, van wie er dinsdag nog 16 vastzaten.

Van de 22 arrestanten kregen er twee een boete voor het afsteken van vuurwerk. Het OM buigt zich over de overige twintig zaken. De zeven verdachten die worden voorgeleid bij de rechter-commissaris, zijn vier mannen van 20 jaar, een 19-jarige, een 46-jarige en een 47-jarige, allen uit Nijmegen en Arnhem en omgeving. Zij worden allemaal verdacht van openlijk geweld.

Overige dertien verdachten

De overige dertien verdachten kunnen de beslissing van de officier van justitie in vrijheid afwachten. Op 30 november wordt er bij de politierechter in Zutphen een themazitting gehouden, waar een deel van deze verdachten voor gedagvaard zal worden.

De voorbije dagen spraken meerdere beleidsbepalers van NEC, burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, politie en KNVB al hun afschuw uit over het massale geweld rond het stadion, waarbij politiemensen en politiepaarden gewond raakten en een politiebusje kort en klein werd geslagen en getrapt.

Snelrechtzitting

Met de voorgeleiding van de zeven verdachten, de snelrechtzitting en de themazitting stelt ook het OM een krachtig signaal af te willen geven dat openlijk geweld tegen mensen met een publieke taak of supporters onderling niet getolereerd wordt.

De politie sprak eerder over 23 aanhoudingen. Eén daarvan bleek niets te maken te hebben met de ongeregeldheden, maar een bedreiging in de relationele sfeer te zijn die vlak bij De Goffert plaatshad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here