Vermiste Cleo (4) levend gevonden: ’Onze familie is weer compleet’ | Buitenland

0
123

Het is nog onduidelijk waarvan de man precies wordt verdacht. Een omwonende zei volgens ABC dat het gaat om een „stille man” die onlangs luiers begon te kopen bij een lokale supermarkt.

De zoektocht naar het meisje duurde ruim twee weken. Het meisje is inmiddels herenigd met haar ouders. De moeder van Cleo schreef op Instagram blij te zijn dat haar familie weer compleet is.

„Dit is het resultaat waarop we allemaal hoopten en waarvoor we hebben gebeden”, meldt adjunct-commissaris Col Blanch. „Het is het resultaat dat we hebben bereikt dankzij ongelooflijk politiewerk. Ik wil Cleo’s ouders, de lokale gemeenschap en de vele vrijwilligers bedanken. En natuurlijk wil ik mijn collega’s van de politie van West-Australië bedanken.”

De Australische politie heeft beelden gedeeld van het moment waarop de 4-jarige Cleo gered wordt. Tekst loopt door onder de video.

Ook de Australische premier Scott Morrison reageerde op Twitter verheugd. „Wat een fantastisch nieuws. Cleo Smith is gevonden en is weer veilig thuis. Onze gebeden zijn verhoord. Dank aan de vele agenten die betrokken waren bij het vinden van Cleo en die de familie hebben gesteund.”

’Ik ben Cleo’

Woensdag in de vroege uren drongen agenten een huis in Carnarvon binnen, na forensische aanwijzingen. „Ze vonden de kleine Cleo in een van de kamers”, aldus Blanch. Het huis waar Cleo werd gevonden, ligt op ongeveer zes minuten rijden van haar ouderlijk huis in Carnarvon.

De politie ging vrij snel uit van een ontvoering. Het meisje verdween midden in de nacht tijdens een kampeertrip met haar ouders uit een tent. De moeder vertelde dat de rits open was toen ze ’s ochtends wakker werd. De rits was te hoog voor het meisje om zelf open te hebben gemaakt. Cleo bleek verdwenen, net als de slaapzak van het meisje. De autoriteiten begonnen een omvangrijke zoektocht, ook vanuit de lucht en op zee.

Er was een beloning uitgeloofd voor de gouden tip van een miljoen Australische dollar (ruim 640.000 euro).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here