HomeNieuwsVerontwaardiging nu ouders Cleo twee miljoen krijgen voor interview over ontvoering: ’Hoogst...

Verontwaardiging nu ouders Cleo twee miljoen krijgen voor interview over ontvoering: ’Hoogst ongepast’ | Buitenland

De vierjarige Cleo Smith verdween in oktober van vorig jaar tijdens een kampeertrip met haar ouders in West-Australië. Haar verdwijning leidde tot een enorme zoekactie die het hele land in zijn greep hield. Uiteindelijk vond de politie haar enkele weken later levend en wel terug in het huis van een vreemde man in haar geboorteplaats Carnarvon, op korte rijafstand van de camping waar ze was verdwenen.

Komend weekend geven haar moeder en stiefvader een uitgebreid interview aan het programma 60 Minutes over de gebeurtenissen. Daarin zouden ze vertellen hoe Cleo omgaat met de ontvoering, maar ook hoe haar nieuwe ’bekendheid’ haar leven beïnvloedt. „We waren in Perth en iemand liep naar haar toe en zei: ’Hey Cleo’. En zij zei: ’Hey! Hallo!’” Volgens haar moeder reageert ze dus best goed op de situatie, maar toch begrijpt ze het niet helemaal. „Toen we wegwandelden, zei ze: ’Mama, waarom kent ze mijn naam?’”

Negatieve reacties

Naast het interview zou er ook een mini documentairereeks komen en enkele andere verhalen op de andere platformen van de mediazender. Maar het interview zorgt ook voor heel wat negatieve reacties. Zo zou het gezin zo’n 2 miljoen Australische dollar (een kleine 1,3 miljoen euro) krijgen voor het interview. Rechercheurs die verbonden waren aan de zaak zouden niet willen deelnemen en ook de politie zou geweigerd hebben omdat ze het interview „hoogst ongepast” vinden aangezien de rechtszaak nog steeds loopt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img