HomeNieuwsVoor het eerst sinds juli meer dan 4000 coronagevallen in één dag...

Voor het eerst sinds juli meer dan 4000 coronagevallen in één dag | Binnenland

Ook het weekgemiddelde nam verder toe. Afgelopen zeven dagen kregen gemiddeld 3801 mensen per dag een positieve testuitslag. Vorige week woensdag stond dat aantal nog op gemiddeld 2798 gevallen per dag.

Het aantal sterfgevallen als gevolg van een coronabesmetting nam toe met 10. Niet al die mensen zijn afgelopen 24 uur overleden, want soms duurt het een tijdje voor een sterfgeval wordt doorgegeven aan het RIVM.

In Amsterdam kreeg het hoogste aantal mensen een positieve testuitslag: 209 mensen hoorden daar dat ze corona hebben opgelopen. In Rotterdam ging het om 126 mensen en in Den Haag om 110. In Apeldoorn werden 77 nieuwe coronagevallen geregistreerd en in Utrecht 66. In slechts 15 gemeenten zijn afgelopen etmaal geen nieuwe coronagevallen geregistreerd.

Ziekenhuiscijfers

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 650 coronapatiënten, zo valt te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 33 meer dan dinsdag. Woensdag werden tot dusver 5 coronapatiënten verplaatst naar een andere regio met behulp van het LCPS, van wie 2 ic-patiënten.

Op de intensive cares nam het aantal opgenomen patiënten toe met 13, de grootste toename van de bezetting in één dag sinds half augustus. De ic’s behandelen momenteel 165 ernstig zieke mensen met Covid-19. Er werden 18 nieuwe patiënten op de intensive cares opgenomen. Omdat er ook mensen werden verplaatst naar een verpleegafdeling of overleden, nam de bezetting iets minder snel toe.

Op de verpleegafdelingen liggen woensdag in totaal 485 coronapatiënten, per saldo een toename van 20 mensen. Er werden 84 nieuwe patiënten in de klinieken opgenomen.

Vanwege de druk op de ziekenhuizen heeft het LCPS besloten per woensdag weer te beginnen met het coördineren van de spreiding van coronapatiënten over het land. Met het ontlasten van de regio’s met de meeste coronapatiënten hoopt het LCPS de zorg overal toegankelijk te houden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img