HomeNieuwsWinter begint met witte velden in delen van Brabant en Gelderland |...

Winter begint met witte velden in delen van Brabant en Gelderland | Binnenland

„Het eerste sneeuwdekje valt mooi op tijd, gemiddeld is het in het huidige klimaat op 3 december voor het eerst ergens in ons land wit”, aldus de weerdienst.

Tijdens de winter van 2020-2021 kwam het op 29 december tot de eerste duidelijke sneeuwvlokken. In Groningen resulteerde dit gelijk in een kortstondig wit landschap. In 2019 werden op 18 november de eerste sneeuwvlokken waargenomen. Het stelde erg weinig voor, omdat de vlokken natte sneeuw vermengd waren met regen.

Een jaar eerder werden de eerste sneeuwvlokken op  20 novem ber gespot in Emmen en Ter Apel. Auto’s en tuintafels kleurden een beetje wit, maar tot een wit landschap kwam het nog niet. In 2017 konden we de eerste natte sneeuw van het seizoen op 25 november begroeten. 2016 bracht op 8 november al natte sneeuw en in 2015 dwarrelden de eerste sneeuwvlokken al op 14 oktober naar beneden.

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de provincie Brabant, die sinds zaterdagochtend ook geldt voor Gelderland. In Gelderland valt lokaal natte sneeuw waardoor de weg de komende uren glad kan worden. In het oosten van Brabant kunnen wegen nog glad zijn door sneeuwresten.

Tot en met maandag blijft de koude lucht zich in ons land bevinden en blijft de kans op winterse buien groot. Vooral in de Limburgse heuvels, op de Veluwe en in andere hogere delen van het binnenland kan het even wit worden.

Ook in Veghel is sneeuw gevallen.

Ook in Veghel is sneeuw gevallen.

De Kop van Deelen.

De Kop van Deelen.

De hei in het Deelerwoud

De hei in het Deelerwoud

Arnhem

Arnhem

Hoenderloo

Hoenderloo

Apeldoorn

Heeft u mooie foto’s van sneeuw in uw provincie? App ze naar onze whatsapp tiplijn (06-13650952).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img