HomePolitiek15-jarige jongen mag ondanks bezwaren moeder op kieslijst Winterswijk staan

15-jarige jongen mag ondanks bezwaren moeder op kieslijst Winterswijk staan

Een vijftienjarige jongen uit Winterswijk die zich kandidaat had gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen, mag op de kieslijst van een lokale partij blijven staan. Dat heeft de Raad van State besloten. De moeder van de jongen maakte bezwaar, maar dat is afgewezen.

Volgens de moeder van Lev Weikamp heeft haar zoon toestemming nodig van zijn ouders. Maar de Raad stelt dat de jongen, die namens de door hem opgerichte partij Frontale meedoet, op de lijst mag blijven staan. Hij wordt 18 jaar tijdens de zittingsperiode waarvoor wordt gestemd.

Weikamp bedacht de partij met zijn vriend Oliver Heming (16). Heming is de jongste lijsttrekker van Nederland. Weikamp staat op nummer twee op de lijst. Om in de gemeenteraad te komen, heeft de partij zo’n duizend stemmen nodig.

De gemeenteraadsverkiezingen worden op 16 maart gehouden. Maar net als bij de Tweede Kamerverkiezingen kan er bij de gemeenteraadsverkiezingen in verband met corona ook vervroegd worden gestemd.

Dat betekent dat in elke gemeente op 14 en 15 maart al een aantal stemlokalen opengaan. Uiterlijk woensdag 2 maart moet iedereen de stempassen voor de verkiezingen hebben ontvangen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img