HomePolitiekCDA'er Esther de Lange grijpt naast voorzitterschap EU-parlement

CDA’er Esther de Lange grijpt naast voorzitterschap EU-parlement

CDA’er Esther de Lange wordt geen voorzitter van het Europees Parlement. De fractie van de christendemocratische EVP, waaronder het CDA valt, heeft besloten om een andere Europarlementariër voor te dragen als kandidaat-voorzitter.

De voorzittersverkiezing van het Europees Parlement is in januari. De huidige voorzitter, de sociaaldemocraat David Sassoli, zit er nu 2,5 jaar en heeft al aangegeven dat hij door wil. Maar de EVP aast ook op die plek.

De Lange, die al veertien jaar in het Europees Parlement zit, streed met twee andere EVP-leden om de voordracht van haar fractie. Ze legde het nu af tegen de Maltese Roberta Metsola. Na één stemronde was het voorbij: Metsola kreeg 112 stemmen, tegen 44 voor De Lange en 18 voor de derde kandidaat, de Oostenrijker Othmar Karas.

Felicitatie

In een felicitatiebericht op Twitter zegt de 46-jarige De Lange dat de fractie 100 procent achter Metsola staat. “Dit Huis kan wel wat sterk vrouwelijk leiderschap gebruiken!”

De Langes naam wordt soms ook genoemd voor een plaats in het Nederlandse kabinet, maar daarover hield ze zich tot nu toe op de vlakte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img