Consultancy-baas Micky Adriaansens overgestapt naar Economische Zaken

0
58

Adriaansens’ hart ligt bij de zorg. Nadat ze twee keer was uitgeloot voor een medicijnenstudie ging ze rechten en bedrijfskunde studeren in Rotterdam. Ze werd advocaat en werkte aanvankelijk bij advocatenkantoor AKD, dat gespecialiseerd is in het faillissementsrecht. Daarna begon ze een praktijk in gezondheidsrecht, die patiĆ«nten, zorgorganisaties en artsen bijstond in conflicten.

Ze stapte over naar adviesbureau Twynstra en Gudde, waar ze senior adviseur in de zorg werd. Het werkte bevrijdend, zei ze in een interview met de Gooi- en Eemlander, om na acht jaar over “harde zaken” die ze als advocaat deed, meer te leren “over hoe je mensen in beweging krijgt”. Ze klom daar op tot voorzitter van de raad van bestuur.

Veel bestuursfuncties

Daarnaast had ze verschillende andere bestuursfuncties. Zo was ze directeur van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) en voorzitter van de raad van bestuur van Triade, een zorginstelling in Flevoland voor mensen met een verstandelijke of psychosociale beperking.

Ze was eerder ook voorzitter van de Larensche Mixed Hockey Club (LMHC) die financiƫle problemen had. Bij haar afscheid in 2017 kreeg ze een erepenning van de gemeente Laren voor haar bijzondere verdiensten voor de hockeysport.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here