de moeizame week van minister Adema

0
37

NOS

NOS NieuwsAangepast

Minister Piet Adema van Landbouw beleefde een moeizame week. Maandag werd duidelijk dat hij al weken op de hoogte was van de eis van de Europese Commissie dat Nederlandse boeren veel eerder met strengere mestregels te maken zouden krijgen. Dinsdag maakte hij daarvoor zijn excuses. Woensdag verloor hij het vertrouwen van verschillende partijen bij een kamercommissiedebat. En daarna bood hij opnieuw zijn exuses aan. Joost Vullings en Xander van der Wulp gaan na wat voor gevolgen dit heeft voor de regering en voor de positie van Adema.

De Westerse steun aan Oekraïne gaat steeds een stapje verder. Nederland wil én gaat meedoen aan het leveren van tanks. Ook al hebben we zelf geen tanks meer na eerdere bezuinigingen op Defensie. Wat wordt dan precies de rol van Nederland bij het leveren van tanks?

De Tweede Kamer debatteerde ook nog over de excuses voor het Slavernijverleden, die het kabinet eind vorig jaar uitsprak. Wat leverde dat op?

En in de wandelgangen namen Joost en Xander een kijkje bij de VVD. Die partij bestond deze week 75 jaar. Hoe vinden huidige Kamerleden dat het gaat met hun partij op leeftijd. Kan dit oudje nog wel mee met alle ontwikkelingen in de moderne tijd?

Deze aflevering van De Stemming kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here