de nieuwe (oude) baas van de NAVO

0
49

NOS NieuwsAangepast

NAVO-baas Jens Stoltenberg was gisteren op bezoek in Den Haag, waar hij samen met premier Rutte en zes andere Europese regeringsleiders voorbereidingen trof voor de grote NAVO-top op 11 en 12 juli in Litouwen. Die top staat natuurlijk in het teken van de oorlog in Oekraïne en de wens van dat land om NAVO-lid te worden.

Vóór die top moet ook worden bepaald wie de opvolger wordt van secretaris-generaal Stoltenberg. De grootste kanshebber? Stoltenberg zelf, zo is tot nu toe het beeld in de media. Wat maakt hem dan zo’n goede kandidaat?

Daarover vertelt Dick Zandee, defensiespecialist bij Instituut Clingendael, in deze podcast. Volgens hem is het proces van benoeming duister, maar kun je uit Stoltenberg en zijn voorgangers wel een profielschets opmaken.

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here