Haagse afdeling Denk en partijbestuur op ramkoers vanwege ‘afluisterpraktijken’

0
76

Haryouli spreekt tegen dat hij zich racistisch heeft uitgelaten. Uitspraken van hem bij het bewuste etentje zijn uit de context gehaald, stelt hij. Andere sprekers zouden in de opnames niet meer te horen zijn. “Ze zijn op zoek gegaan naar iets waarmee ze mij lijsttrekker-af konden maken”, zegt Haryouli tegen de NOS.

Fantasiewereld

Het afdelingsbestuur in Den Haag beschuldigt het landelijk bestuur er verder van dat het een onderzoek naar de gang van zaken heeft geweigerd. “Onbegrijpelijk”, aldus de Haagse afdeling. “De lokale bestuursleden van Denk Den Haag en andere betrokkenen voelen zich onveilig, hun privacy is ernstig aangetast en mogelijk zijn er strafbare feiten gepleegd”, schrijft het lokale bestuur op Twitter.

Het landelijk bestuur schrijft in de verklaring dat het hen is opgevallen dat “de heer Haryouli zichzelf heeft wijsgemaakt dat er allerlei complotten tegen hem zijn gesmeed” en dat hij “in zijn eigen fantasiewereld is gaan leven”.

Haryouli had tot vandaag 18.00 uur de tijd gekregen om alsnog spijt te betuigen. Hij heeft daaraan geen gehoor gegeven, waarop het bestuur zijn kandidatuur voor het lijsttrekkerschap heeft geschrapt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here