HomePolitiekJan Paternotte, nieuwe fractieleider D66, wil met open vizier aan de slag

Jan Paternotte, nieuwe fractieleider D66, wil met open vizier aan de slag

Wie is Jan Paternotte?

Paternotte was eerder voorzitter van de toen 14-koppige D66-fractie in de gemeenteraad van Amsterdam. Hij vond dat leuk om te doen, “omdat het mooi is om samen te werken met mensen die in de politiek stappen met ideeën, idealen en met veel energie.” Ook om die reden heeft hij veel zin in zijn nieuwe functie.

Eerder was hij onder meer beleidsmedewerker van D66-Europarlementariër Marietje Schaake. En rond zijn 20e was hij voorzitter van de jongerenorganisatie van D66, de Jonge Democraten.

In de Tweede Kamer was Paternotte woordvoerder luchtvaart en integratie. Na de verkiezingen kreeg hij de portefeuilles hoger onderwijs en corona. Hij is voorstander van het zogenoemde 2G-beleid, waarbij alleen mensen die gevaccineerd of recent genezen zijn, worden toegelaten tot onder meer de horeca.

Paternotte zegt dat hij even heeft moeten nadenken over zijn nieuwe baan. “Ik heb ook thuis wel even uitgebreid moeten overleggen. Want ik heb daar drie meisjes zitten, in leeftijd variërend van 0 tot 39”, grapt hij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img