HomePolitiekKabinet zet 2G-voorstel nu niet door, meer onderzoek is nodig

Kabinet zet 2G-voorstel nu niet door, meer onderzoek is nodig

Het kabinet gaat voorlopig niet door met het omstreden 2G-systeem, waarbij alleen nog mensen die gevaccineerd of recent hersteld zijn toegang hebben tot evenementen en een deel van de horecagelegenheden. Vooraf testen is dan niet meer voldoende. Minister Kuipers houdt het wetsvoorstel voorlopig aan.

Volgens de minister zijn er nog veel vragen rond 2G die eerst beantwoord moeten worden. In een brief aan de Tweede kamer schrijft hij dat onderzocht moet worden onder welke omstandigheden het kan worden ingezet. “Zodat het een proportionele maatregel kan zijn.”

2G is omstreden en in de Tweede Kamer is er geen brede steun voor; alleen coalitiepartijen VVD en D66 zijn uitgesproken voorstander. Voor vandaag stond er stemming in de Kamer op de agenda om het 2G-wetsvoorstel in te trekken.

De SGP heeft die motie ingediend, samen met Kamerlid Omtzigt. ChristenUnie en GroenLinks hebben al aangegeven dat voorstel te steunen. Omdat SGP-leider Van der Staaij om een hoofdelijke stemming heeft gevraagd, wordt er niet vandaag gestemd over zijn motie, maar op een nog te bepalen moment.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img