HomePolitiekKuipers: geen coronaminister, maar minister van VWS • Rutte: wantrouwen ongetwijfeld ook...

Kuipers: geen coronaminister, maar minister van VWS • Rutte: wantrouwen ongetwijfeld ook door mij

Minister Kuipers (VWS) wil nadrukkelijk geen coronaminister zijn, maar minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waarmee hij bedoelt dat er nu breder moet worden gekeken dan naar alleen het coronavirus. “Corona gaat niet meer weg, dat weten we wel na de afgelopen periode van twee jaar. Het moet wel anders. Dat was het ook met dezelfde minister ongetwijfeld geworden, want je kom terecht in een andere fase”, aldus de nieuwkomer op het Binnenhof.

In de komende dagen overlegt het nieuwe kabinet volgens Kuipers over een lange termijnaanpak. Daar zal ook worden besproken of er nog persconferenties worden georganiseerd zoals die sinds het begin van de coronacrisis worden gehouden, met ministers die het land bijpraten en wijzigingen in het coronabeleid aankondigen. “Er wordt goed nagedacht over wat de beste koers is voor de komende periode.”

Minister Adriaansens, die als minister van Economische Zaken tegenover ‘witte jas’ Kuipers stond, zei dat ze graag zou willen dat dit de laatste corona-lockdown is. Eerder zei ze al over Kuipers dat ze blij was dat hij welzijn breder benadert dan de volksgezondheid, en dat ze daar enthousiast over was.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img