HomePolitiekLees hier de antwoorden op jullie vragen over het regeerakkoord

Lees hier de antwoorden op jullie vragen over het regeerakkoord

Hoe gaat de nieuwe coalitie het vertrouwen herstellen? En waarom komt er niet structureel geld bij voor de zorg? Politiek verslaggevers Xander van der Wulp (NOS) en Jorn Jonker (Nieuwsuur) kregen veel vragen van jullie over het regeerakkoord tijdens de Q&A op Facebook. Dit waren de belangrijkste, en de antwoorden daarop:

Hoe wil deze coalitie het vertrouwen van Nederlanders terugwinnnen?

“Het eerste hoofdstuk van het regeerakkoord gaat helemaal over de relatie tussen overheid en burger. Het verbeteren van die relatie ziet de nieuwe coalitie als grote opdracht. Ze zijn zich erg bewust van het feit dat ze aan een wedstrijd beginnen met 5-0 achterstand”, zegt Van der Wulp.

“Ze schrijven dat het bij henzelf begint”, zegt Jonker. “Ze willen als coalitie vaker compromissen sluiten met andere, constructieve partijen. Met de oppositie dus. Dat moeten ze ook wel, omdat er een minderheid is in de Eerste Kamer.”

Hoe gaan ze de klimaatdoelen halen?

“Daar hebben ze 35 miljard euro voor gereserveerd. Ook creëren ze de mogelijkheid van twee extra kerncentrales. Daar kun je vragen bij hebben, maar dat reduceert wel CO2-uitstoot. De ambitie is het verminderen van de CO2-uitstoot met 60 procent”, vertelt Jonker.

Maar wat gaan we op korte termijn van die klimaatmaatregelen merken?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img