PVV-Kamerlid Dion Graus niet vervolgd na aangifte seksuele uitbuiting

0
71

Het Openbaar Ministerie gaat niet over tot vervolging van PVV-Kamerlid Dion Graus voor seksuele uitbuiting. Een aangifte van zijn ex-vrouw wordt geseponeerd, omdat er geen bewijs is gevonden voor een zedendelict of mensenhandel.

De ex-vrouw van de 54-jarige Graus beschuldigde hem er in 2018 van dat hij haar dwong seks te hebben met anderen. Ook zou de politicus haar meermaals hebben bedreigd en een keer hebben geslagen.

Nieuwe informatie

Een half jaar na de aangifte trok de vrouw die weer in. Ook Graus, die de aantijgingen altijd heeft weersproken en een tegenaangifte had gedaan wegens smaad en laster, trok zijn aangifte toen in.

Daarna werd het strafrechtelijk onderzoek gesloten. Maar eind vorig jaar en begin dit jaar overhandigde de vrouw “nieuwe gegevensdragers” aan de Rijksrecherche, zegt het OM. Die zouden haar aangifte moeten ondersteunen.

Mogelijk gaat het hier om de belastende beeld- en geluidsopnames waarover NRC begin dit jaar schreef. Volgens de krant was op de audiofragmenten te horen dat Graus zijn beveiligers aanmoedigt om seks met zijn vrouw te hebben.

Geen bewijs

Het OM zegt dat de informatie op de gegevensdragers is onderzocht door de Rijksrecherche en politiemedewerkers die zijn gespecialiseerd in zeden en mensenhandel. Zij concludeerden dus dat er geen bewijs kan worden gevonden voor een van die misdrijven.

PVV-leider Geert Wilders twittert in een reactie dat Graus ten onrechte bagger over zich heen heeft gekregen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here