Raakt coalitie op drift na vertrek van ‘het anker?

0
29

NOS

NOS NieuwsAangepast

Wat zijn de consequenties van het vertrek van Gert-Jan Segers van de ChristenUnie voor de stabiliteit van de coalitie, die voor grote opgaven staat? Dat bespreken Xander van der Wulp en Joost Vullings in de politieke podcast De Stemming van Vullings en Van der Wulp.

Andere dynamiek

“Het is best apart als binnen zo’n clubje van fractievoorzitters iemand weggaat. Dan krijg je toch een andere dynamiek”, zegt Vullings. “De opvolger heeft niet meeonderhandeld.”

Dat was ook te merken aan de reactie van Rutte, meent Van der Wulp. “Die was oprecht geschrokken. Je spreekt dingen met elkaar af die niet makkelijk zijn en dan kijk je elkaar in de ogen. En dat heeft hij niet met Mirjam Bikker (de beoogd opvolger van Segers, red.) gedaan.”

Persoonsbeveiliging

In de podcast is ook Tweede Kamerlid Ulysse Ellian van de VVD te gast. Hij vertelt over de persoonsbeveiliging die hij krijgt, nadat er ernstige bedreigingen tegen hem waren geuit. Spontaan de kinderen naar school brengen of boodschappen doen, kan niet meer. “Het is een offer”, zegt het Kamerlid. “Ook voor je gezin. Maar ik ben ertoe bereid.”

Deze aflevering van De Stemming kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here