Radhakishun geen kandidaat-leider van PvdA/GroenLinks

0
25
Prem Radhakishun

NOS Nieuws

Prem Radhakishun wordt geen kandidaat-lijsttrekker van de combinatie PvdA/GroenLinks. De columnist en radio- en tv-maker meldde zich twee weken geleden als uitdager van Eurocommissaris Frans Timmermans. In zijn sollicitatiebrief schreef hij onder meer dat de PvdA geen oog meer heeft voor de uitwassen van het kapitalisme en dat GroenLinks geen aansprekend verhaal heeft.

Bij BNR zei Radhakishun dat hij zaterdag een gesprek met de selectiecommissie heeft gehad en dat die hem te verstaan heeft gegeven dat hij totaal niet aan het profiel voldoet. De commissie draagt hem niet voor als kandidaat en daar legt hij zich bij neer. Hij gaat niet in beroep tegen het oordeel van de commissie.

Radhakishun wilde naar eigen zeggen de menselijkheid terug in de sociaaldemocratie. Hij hoopt dat de nieuwe combinatie alsnog met “een goed verhaal komt en dat de mentaliteit verandert”. Bij BNR zei hij: “Als ik op een kapitalistische partij moet stemmen, stem ik liever op de VVD dan op een nep-kapitalist als de PvdA.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here