Verontwaardiging over demonstranten met fakkels bij Kaag

0
25
Minister Kaag in gesprek met de demonstranten in Diepenheim

NOS Nieuws

Premier Rutte noemt het opwachten van minister Kaag gisteren door vijftig demonstranten met fakkels “volstrekt onacceptabel”. Volgens de premier had het niets met demonstreren te maken en was het “puur intimiderend”.

Rutte vindt dat de ontvangst “alle perken te buiten gaat”. Hij wijst erop dat Kaag eerder is geconfronteerd met een fakkel.

Begin januari vorig jaar stond Amsterdammer Max van der B. voor de woning van minister Kaag met een brandende fakkel. Hij schreeuwde leuzen naar haar. Zijn actie werd gefilmd en op sociale media geplaatst. Van der B. werd afgelopen maandag in hoger beroep tot vijf maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens het bedreigen van de D66-leider.

Volgens de premier mogen mensen overal in het land demonstreren, maar “dit is totaal onacceptabel. Een politicus moet overal heen kunnen”.

Op vragen of het gedrag van de demonstranten samenhangt met de opstelling van politieke partijen als het gaat over onvrede van burgers wil Rutte niet ingaan. “Dit is niet een zaak van de overheid, dit moeten we met zijn allen niet accepteren”. Rutte vindt dat “we in dit land hierover met zijn allen de discussie moeten voeren”.

Rutte denkt dat 99 procent het met hem eens is dat dit niet kan:

Rutte: 99 procent van de mensen zal zeggen dat je dit niet doet

De D66-minister was in Diepenheim om campagne te voeren voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Daarna deed ze mee aan een politieke bijeenkomst in Herberg De Pol. Er stonden trekkers geparkeerd langs de weg naar het cultuurcentrum. Ze kon daar niet met de auto langs en moest de laatste 150 meter lopen. Bij het centrum wachtte een groepje haar op. Eerder werd een flyer van actiegroep Strijders Twente verspreid. Daarin werden inwoners van Diepenheim opgeroepen om Kaag een “warm welkom” te geven.

Ook BBB-leider Van der Plas kan de actie niet waarderen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here