Vivianne Heijnen: ‘zeer zichtbare’ wethouder moet het nu laten zien in Den Haag

0
60

In 2017 stond ze op de landelijke CDA-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen, op plek 26. Het CDA behaalde toen 19 zetels, maar desondanks had het niet veel gescheeld of Heijnen had alsnog de Kamer gehaald. Ze kreeg ruim 15.000 voorkeursstemmen. Daarmee kwam ze er 2500 tekort voor een zetel.

En dus bleef ze in Maastricht. Dagblad De Limburger noemde haar een “zeer zichtbare wethouder”, die op werkbezoeken met plezier poseert voor de foto. Die vaardigheid kan haar van goed van pas komen in Den Haag, waar het nog veel meer om beeldvorming draait: “Haar persoonlijke marketing is op orde”, concludeerde de krant.

Zelfde behandeling

Wellicht is Heijnen ook iemand die een bijdrage kan leveren aan het door Mark Rutte beloofde “nieuwe elan” van zijn kabinet. PvdA-raadslid Manon Fokke zegt over Heijnen: “Ze lijkt de oppositie hetzelfde te behandelen als de coalitie.”

Zo’n houding is misschien ook wel waar de Kamer naar verlangt in het kader van een nieuwe bestuurscultuur, met een andere verhouding tussen macht en tegenmacht. Dat ze zulke ideeën een warm hart toedraagt, blijkt misschien ook wel uit het feit dat ze in 2020 openlijk Pieter Omtzigt steunde in de strijd om het lijsttrekkerschap van het CDA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here