Voorzitter ondernemingsraad Kamer herkent klachten over oud-Kamervoorzitter Arib

0
31

ANP

NOS Nieuws

De voorzitter van de ondernemingsraad in de Tweede Kamer is blij dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar oud-Kamervoorzitter Khadija Arib. Hij zegt de klachten over grensoverschrijdend gedrag eerder te hebben gehoord.

“Ik herken de signalen”, zegt de voorzitter, Michel Meerts. “Bij ons is meerdere malen aangekaart dat mensen leden onder dit management.” Volgens hem is dat een van de redenen waarom er nu al onderzoek wordt gedaan naar de sociale veiligheid in de Tweede Kamer.

De NOS sprak overigens ook verschillende oud-medewerkers van Arib die volledig achter haar staan en het oneerlijk vinden dat er zo lang na haar vertrek als Kamervoorzitter een onderzoek wordt ingesteld.

‘Schrikbewind’

NRC meldde gisteravond dat het dagelijks bestuur van de Kamer, het presidium, een onafhankelijk onderzoek wil instellen naar het gedrag van Arib als leidinggevende in haar periode als Kamervoorzitter, van 2016 tot 2021.

In twee anonieme brieven wordt zij beschuldigd van “machtsmisbruik”, het voeren van een “schrikbewind” en het creëren van een “onveilige werkomgeving”.

PvdA-Kamerlid Arib zelf reageerde telefonisch woedend op de aantijgingen. Zij vindt dat haar opvolgster, ook voorzitter van het presidium, Vera Bergkamp haar “voor de bus” heeft gegooid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here