Weerwind door het stof vanwege privégebruik dienstauto

0
25
Minister Weerwind voor Rechtsbescherming

NOS Nieuws

Minister Weerwind gaat diep door het stof vanwege privégebruik van zijn dienstauto in de periode dat hij burgemeester van Almere was. “Het was een domme fout van mij, ik had de regels moeten toepassen. Ik ga dit netjes herstellen.”

“Ik dacht dat ik binnen de regels kleurde”, zei de minister voor Rechtsbescherming vanmorgen voor aanvang van de ministerraad. “Maar dat is niet het geval. Ik had het reglement moeten kennen en daarom neem ik nu de volle verantwoordelijkheid.” Hij zal vergoeden wat er vergoed moet worden en zal dat “uiteraard” uit eigen zak doen.

Volgens de gemeente Almere maakte Weerwind tussen 2017 en 2021 5000 privékilometers met zijn dienstauto met chauffeur. Weerwind stelt dat 3700 van deze kilometers weliswaar niet met zijn ambt als burgemeester te maken hadden, maar wel met andere functies die hij vervulde, bijvoorbeeld bij de stichting Het Vergeten Kind en de Fietsersbond in Utrecht. “En die hebben ook betaald” voor de gemaakte kilometers.

Hij benadrukt dat hij altijd “netjes, transparant” aan de gemeente Almere heeft doorgegeven hoeveel kilometer hij met de dienstauto reed en ook had gevraagd om de kosten voor privéritten in te houden op zijn maandsalaris. “Maar dat is niet gebeurd.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here