Adidas verrast Lionel Messi met gouden cadeau aan voet Eiffeltoren | Voetbal

0
79

De sponsor plaatste speciaal voor de Argentijnse dribbelkoning dinsdag zeven gouden standbeelden van een voetballende geit – want met zeven Gouden Ballen is Messi volgens Adidas de Greatest Of All Time, de GOAT dus – aan de voet van de Eifeltoren.

De Argentijn nu in dienst van PSG kreeg de trofee maandagavond voor beste voetballer van het jaar uitgereikt, tijdens een gala in Parijs dat wordt georganiseerd door het Franse voetbalmagazine France Football.

Ongelooflijk

Messi werd afgelopen seizoen toen nog voetballer bij FC Barcelona uitgeroepen tot Speler van het Jaar 2020/21 in La Liga ondanks de Spaanse titel voor Atlético Madrid. Eén maand later werd hij ook uitgeroepen tot Speler van het Toernooi op de Copa America, waar hij Argentinië voor het eerst in zijn carrière naar een hoofdprijs leidde.

Het is voor de zevende keer in zijn carrière dat Messi de Gouden Bal weet te winnen. „Het is ongelooflijk dat ik hier weer sta”, bekende de Argentijnse vedette. „Ik weet niet hoelang ik dit niveau nog kan volhouden. Ik heb altijd wel een beetje gedacht dat het ooit voorbij zal zijn. Maar ik ben heel blij dat het succes nog steeds voortduurt.”

Bittere pil voor Lewandowski en Bayern

De gedoodverfde favoriet Robert Lewandowski werd tweede, op maar 33 stemmen van Messi. Voor de uitreiking liet Bayern München weten erop te rekenen dat de prestigieuze trofee naar Lewandowski zou gaan. „Niemand verdient deze prijs meer dan hij”, verklaarde bestuursvoorzitter Oliver Kahn. Lewandowski maakte afgelopen seizoen maar liefst 41 doelpunten in de Bundesliga, een record.

Snel na de prijsuitreiking toonde Lewandowski zich van zijn sportieve kant. „Felicitaties voor Lionel Messi en Alexia Putellas (zij won bij de vrouwen, red.) Felicitaties aan alle genomineerden. Ik won de prijs voor beste aanvaller van het jaar. Geen enkele speler kan een individuele prijs winnen zonder dat de sterkste ploeg achter hem staat en de loyaliteit van de fans. Bedankt voor jullie steun.”

Trots

Ook Bayern uitte zich fatsoenlijk nadat ze de bittere pil hadden moeten slikken: „FC Bayern München feliciteert Lionel Messi met de Ballon d’Or. We zijn echter opnieuw trots op Robert Lewandowski. Hij zou het verdiend hebben om de vierde speler in onze clubgeschiedenis te worden, doordrenkt van traditie, om na Gerd Müller, Franz Beckenbauer en Karl-Heinz Rummenigge deze titel te winnen”, zegt voorzitter Herbert Hainer. „Robert is een van de grootste spelers bij Bayern en in het wereldvoetbal. Dat hij is uitgeroepen tot beste aanvaller van het jaar is dan ook meer dan verdiend na zijn vele goals de afgelopen twee jaar.”

Vorig jaar werd Lewandowski door zowel de Europese bond UEFA als de mondiale federatie FIFA uitgeroepen tot speler van het jaar. De Gouden Bal-verkiezing ging in 2020 echter niet door. Organisator France Football vond het niet gepast om de prestigieuze trofee uit te reiken, omdat de Europese voetbalcompetities flink waren verstoord door de coronapandemie. De Ballon d’Or bleef zo een jaar in de kast staan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here