Ajax draagt met AZ-directeur Kroes opvolger Van der Sar voor, Alkmaarders verrast

0
24
Alex Kroes

NOS Voetbal

Alex Kroes wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe algemeen directeur van Ajax. Hij is de beoogde opvolger van Edwin van der Sar, die zijn taken per 1 juni 2023 heeft neergelegd.

De Raad van Commissarissen heeft tevens het voornemen hem te benoemen als directievoorzitter, zo melden de Amsterdammers.

Van februari 2019 tot augustus 2022 was Kroes actief als (groot)aandeelhouder van Go Ahead Eagles. Sinds december 2022 is Kroes werkzaam bij AZ als directeur International Football Strategy. Die functie gaat hij neerleggen.

De datum waarop Kroes benoemd kan worden hangt echter nog wel af van het non-concurrentiebeding van een jaar dat hij momenteel heeft bij zijn huidige werkgever. Daarover vindt nog onderzoek plaats. Afhankelijk van de uitkomst daarvan kan dat maanden of een jaar duren, laat Ajax weten.

Zeer verheugd

“Ik ben zeer verheugd en bovendien trots dat de club mij voor deze functie heeft benaderd. Voor mij is het hier allemaal in de jeugd begonnen en ik ben als speler van de zaterdagafdeling nu nog altijd aan Ajax verbonden”, zegt Kroes op de website van de Amsterdammers.

“Wat dat betreft breekt er straks een nieuwe fase aan in Amsterdam, daar heb ik enorm veel zin in. Ik heb nog een verantwoordelijkheid bij AZ en die zal ik de komende tijd ook nemen. Ik ben AZ dankbaar voor de kansen en mooie tijd die ik heb gehad.”

Kroes was vorig jaar bij Ajax nog in beeld als opvolger van Marc Overmars als technisch directeur, maar wegens interne strubbelingen ging door die benoeming uiteindelijk een streep.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here