Ajax en Twente houden zicht op Champions League, Arsenal verrassend uitgeschakeld

0
20
De voetbalsters van FC Twente vieren de treffer van Sophie te Brake tegen Levante

NOS Voetbal

De voetbalsters van Ajax en FC Twente hebben zich geplaatst voor de laatste voorronde van de Champions League. Ajax deed dat in Moldavië door een simpele zege op Dinamo Minsk (3-0). FC Twente wist later op de avond tegen Levante een 2-0 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning.

Twente keek in Enschede al na twintig minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan. De ploeg van trainer Joran Pot moest na treffers van verdediger Paula Tomas en kersvers wereldkampioene Alba Redondo al snel in de achtervolging.

Gelukkig voor de Tukkers was de schade voor rust al gerepareerd. Renate Jansen schoot oog in oog met keeper Emma Holmgren raak voor de 1-2 en Marit Auée werkte een afgeslagen bal na een corner binnen.

Twente kwam meerdere keren goed weg bij kansen van Levante. Eerst werd de paal geraakt en even later moest keeper Daniëlle de Jong meerdere keren handelend optreden bij gevaar voor haar doel.

Zo’n twintig minuten voor tijd kroonde Sophie te Brake zich tot matchwinner. De 21-jarige verdediger kopte een vrije trap binnen voor de 3-2. Een voorsprong die niet meer in gevaar kwam waardoor ook Twente zich volgende week op mag gaan maken voor de loting van de beslissende kwalificatieronde.

Ajax wint makkelijk

In Orhei hadden de Ajacieden in het begin het meest de bal, maar tot grote kansen leidde het niet. Na een half uur spelen gebeurde dat wel en was het meteen raak. Een voorzet van Tiny Hoekstra werd door de vrijstaande Romée Leuchter knap binnengekopt.

Romée Leuchter

Vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Nadine Noordam nam van dichtbij het doel onder vuur en zag de bal op een Moldavische arm belanden. Aanvoerder Sherida Spitse schoot de strafschop raak: 0-2.

Uitblinker Leuchter

Ook na rust kwamen de Amsterdammers niet echt in de problemen. Toen Leuchter vlak voor tijd haar tweede van de wedstrijd maakte, was de wedstrijd ook meteen gespeeld.

Op vrijdag 15 september gaan FC Twente en Ajax de koker in voor de loting van de laatste voorronde. Op 10 of 11 oktober wordt het heenduel gespeeld, een week later volgt de return. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van het grootste Europese toernooi.

Geen Champions League voor Pelova, Miedema en Beerensteyn

Vivianne Miedema en Victoria Pelova zijn komend seizoen niet te zien in de Champions League. Hun ploeg Arsenal, vorig jaar nog halvefinalist, ging na strafschoppen onderuit tegen het Franse Paris FC.

Het duel eindigde in 2-2 na de reguliere speeltijd en 3-3 na de verlenging. De Françaises namen echter de strafschoppen beter: 4-2. Pelova viel na een uur spelen in, Miedema staat nog altijd aan de kant met een kruisbandblessure die haar ook deelname aan het WK kostte.

Ook Lineth Beerensteyn is niet van de partij in de Champions League. Zij was bij Juventus een van de drie spelers die vanaf elf meter misten in de beslissende strafschoppenserie met Eintracht Frankfurt. De wedstrijd was na reguliere speeltijd in 1-1 geëindigd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here