Ajax heeft met spits Akpom gewenste concurrent voor Brobbey binnen

0
27
Chuba Akpom

NOS Voetbal

Ajax heeft een nieuwe spits. Chuba Akpom is voor een bedrag van 12,3 miljoen euro (kan oplopen tot 14,3 miljoen) van Middlesbrough overgenomen. De Engelse spits tekent tot en met 30 juni 2028 en gaat in Amsterdam de concurrentie aan met Brian Brobbey.

De 27-jarige Akpom werd afgelopen seizoen topscorer in de Championship, het tweede niveau in Engeland. De rechtspoot maakte 28 doelpunten en werd verkozen tot beste speler van de competitie. Naast Ajax zou ook het Franse Lens interesse in hem hebben gehad.

Na het vertrek van Dusan Tadic en Lorenzo Lucca zat Ajax dun in de spitsen. Brobbey was tot nu de enige optie in de punt van de aanval voor trainer Maurice Steijn.

Chuba Akpom

Na Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Carlos Forbs, Jakov Medic en Diant Ramaj is Akpom de zesde speler die onder de nieuwe technisch directeur Sven Mislintat is binnengehaald.

Verrassende doorbraak

Akpoms ijzersterke Championship-seizoen kwam als een behoorlijke verrassing. Hij werd vorige zomer nog bij het tweede team gezet, nadat hij zich te laat had gemeld voor de voorbereiding.

Pas toen Middlesbrough in oktober 2022 met Michael Carrick een nieuwe trainer aanstelde, ging het bij Akpom echt lopen. Carrick posteerde hem vlak achter de diepste spits en Akpom bleek een uitstekend gevoel voor ruimtes en juiste loopacties te hebben.

Chuba Akpom viert een doelpunt voor Middlesbrough

Het leverde een karrevracht aan doelpunten op. Middlesbrough plaatste zich voor de play-offs voor promotie naar de Premier Leaugue, maar dolf het onderspit tegen Coventry City.

Eerder speelde Akpom bij het Griekse PAOK Saloniki. Hij maakte in 2019 in de voorrondes van de Champions League nog een doelpunt tegen Ajax. In de jeugdopleiding van Arsenal gold hij als een groot talent. Bij de Noord-Londense club maakte Akpom zijn profdebuut, maar brak hij nooit door.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here