HomeSportAjax in de rebound gekoppeld aan Benfica, loting moest opnieuw door fout...

Ajax in de rebound gekoppeld aan Benfica, loting moest opnieuw door fout UEFA

Benfica eindigde als tweede in zijn groep, achter het ongenaakbare Bayern München. De Portugese topclub liet Barcelona en Dinamo Kiev achter zich. In de play-offs om een plekje in het hoofdtoernooi van de Champions League schakelden ‘De Adelaren’ PSV uit.

Zeven ontmoetingen

Ajax en Benfica troffen elkaar tot nu toe zeven keer in de Champions League en voorganger Europa Cup I. In het seizoen 1968/1969 moest een wedstrijd op neutraal terrein in Parijs de doorslag geven, nadat beide ploegen hun uitwedstrijd in de kwartfinales met 3-1 hadden gewonnen.

In het seizoen 1971/1972 schakelde Ajax Benfica uit in de halve finales, op weg naar de tweede Europa Cup I-eindzege op rij voor Johan Cruijff en consorten. En in 2018 zaten beide ploegen bij elkaar in de Champions League-groep. Ajax won thuis met 1-0 en speelde met 1-1 gelijk in Lissabon.

PSG-Real Madrid

Benfica was in eerste instantie gekoppeld aan Real Madrid, dat zich na de nieuwe loting plots geconfronteerd zag worden met Paris Saint-Germain. Tot grote onvrede van de Spaanse kampioen, die naar verluidt z’n beklag heeft gedaan bij de UEFA.

De heenwedstijden in de tweede ronde staan gepland voor 15, 16, 22 en 23 februari, terwijl de returns volgen op 8, 9, 15 en 16 maart.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img