HomeSportAlle Nederlandse olympiërs negatief getest; Verheijen blij met goede start

Alle Nederlandse olympiërs negatief getest; Verheijen blij met goede start

Alleen skiër Maarten Meiners is nog niet in China gearriveerd. De rest is in Peking en bij aankomst negatief getest. “Mijn complimenten aan de sporters, de coaches en het thuisfront, dat iedereen zonder corona is ingestapt. Vervolgens valt er wat af van de atleten als ze horen dat ze negatief zijn.”

Met sporters die net zijn gearriveerd in Peking, wordt de eerste dagen nog wel heel voorzichtig gedaan wat betreft ‘close contacts’. Dat geldt ook voor kunstrijdster Lindsay van Zundert, die donderdag pas is aangekomen maar vrijdag wel vlaggendraagster is tijdens de openingsceremonie.

“We hebben daar wel overleg over gehad, maar zien geen reden om erover te twijfelen”, aldus Verheijen. “Voor dit meisje is het zo geweldig en zo’n eer. Ze kan prima met mondkapje op anderhalve meter de vlag dragen.”

Geen zorgen over De Wit

De coronabesmetting van Johan de Wit, schaatscoach van Japan, heeft volgens Verheijen geen effect gehad op de Nederlandse atleten. De Wit zat op een vlucht naar een Peking met een deel van de Nederlanders, onder wie technisch directeur Maurits Hendriks.

“We hebben hem nauwelijks gezien, hij zat totaal niet bij ons in het gedeelte”, zegt Verheijen. Bovendien is het onduidelijk waar De Wit de besmetting heeft opgelopen. Bij aankomst in Peking testte hij nog negatief.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img