Alonso sneller dan Verstappen in derde training in Bahrein, De Vries langzaamste

0
22
Fernando Alonso

NOS Sport

Fernando Alonso heeft zaterdagmiddag de snelste tijd gereden in de derde en laatste vrije training voor de GP van Bahrein. De Spanjaard van Aston Martin was net sneller dan Max Verstappen. Nyck de Vries zette namens Alpha Tauri de langzaamste rondetijd neer.

Aston Martin verving na het vorige seizoen de gestopte Sebastian Vettel met tweevoudig wereldkampioen Alonso, die overkwam van Alpine. De routinier maakte al indruk op de testdagen en is op twee van de drie vrije trainingen in Bahrein de snelste gebleken.

Zijn teamgenoot Lance Stroll maakte eveneens een goede indruk en zette de zevende tijd neer, ondanks een blessure aan zijn pols, opgelopen bij een fietsongeluk op een trainingskamp.

Vrijdag gingen er beelden rond van Stroll die na de tweede training uit zijn wagen moest worden getild. Dat was opvallend, want volgens de regels moeten coureurs fysiek in staat zijn om zelfstandig de auto te verlaten om mee te mogen rijden.

In de derde vrije training had de Canadees weinig hinder van zijn polsblessure, maar of dat ook goed zal gaan tijdens de kwalificatie valt te bezien.

De Vries is zoekende

De Vries, bezig aan zijn eerste grand prix als vaste F1-coureur, kent tot nu toe een moeizaam weekend in Bahrein. Hij en zijn teamgenoot Yuki Tsunoda hebben veel moeite met hun nieuwe Alpha Tauri-bolides.

De 28-jarige De Vries zal zich willen herpakken tijdens de kwalificatie. Die begint zaterdagmiddag om 16.00 uur Nederlandse tijd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here