Amateurs uit Tahiti beleven jongensdroom op WK voor clubs, maar verliezen wel

0
52

De 20-jarige aanvaller besloot een brief te schrijven naar zijn baas. “Ik was heel bang, omdat het een erg laat verzoek was en ik dacht dat hij voetbal slechts een hobby zou vinden. Ik had slapeloze nachten. Ik was ervan overtuigd dat hij nee zou zeggen.”

Het antwoord van zijn baas was echter, tegen zijn verwachtingen in, positief. “Hij zei dat het een eer is om een politieagent op het WK voor clubs te hebben. Ik kan niet uitleggen hoe dankbaar ik ben. En nu ben ik hier, in Abu Dhabi. Ik voel me als een personage in een stripverhaal.”

Eigen doelpunt

De jongensdroom van de spelers van AS Pirae is na één wedstrijd alweer ten einde. Al Jazira was een maatje te groot, maar de amateurs uit Tahita konden wel een keer juichen. In de 48ste minuut veranderde de 0 op het scorebord in een 1, al had het team daar wel wat hulp van de tegenstander voor nodig. Mohammed Rabii werkte de bal in eigen doel.

Het Braziliaanse Palmeiras, dat de Copa Libertadores won, en Champions League-winnaar Chelsea stromen later in bij het WK voor clubs. Voor die twee clubs start het toernooi respectievelijk dinsdag en woensdag in de halve finales.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here