Amerikaans volleybalduel nu best bezochte vrouwenwedstrijd

0
14

NOS Sport

Recordwedstrijd in Nebraska: 92.003 toeschouwers bekijken volleybalduel

Sinds afgelopen nacht is niet meer de voetbalwedstrijd tussen Barcelona en Wolfsburg in Camp Nou de best bezochte vrouwensportwedstrijd in een stadion ooit, maar een volleybalwedstrijd in de Verenigde Staten.

Liefst 92.003 toeschouwers hadden zich verzameld in het stadion van Nebraska om de wedstrijd tussen de universiteiten van Nebraska en Omaha te aanschouwen. Het oude record van Camp Nou stond op 91.648 toeschouwers tijdens een Champions League-duel.

De officiële capaciteit van het Memorial Stadium in Nebraska bedraagt tijdens voetbalwedstrijden iets meer dan 85.000, maar voor dit evenement lag dat aantal hoger omdat er zit- en staruimte op het veld was toegevoegd.

Nebraska-speelsters vieren de overwinning

Om zo veel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen, kregen alle scholieren uit de Amerikaanse staat vrijaf. Het duel werd gewonnen door Nebraska, de thuisploeg.

Emotionele dag

“Ik heb vandaag wel vijf keer gehuild. Het was een heel emotionele dag”, vertelde Nebraska-coach John Cook, die het universiteitsteam Nebraska naar vier kampioenschappen heeft geleid, op een persconferentie.

“We hebben het risico gegrepen door in het Memorial Stadium te spelen en voor het record te gaan. Ik denk niet dat iemand dat had kunnen voorzien toen we hieraan begonnen. Het voelt als een geweldige prestatie.”

Volleybal is in de Verenigde Staten basketbal voorbijgestreefd als nummer één universiteitssport voor vrouwen. In de staat Nebraska was het al langere tijd de populairste sport.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here