Antwerp vergeet speler in te schrijven voor Champions League

0
13
Marc Overmars Antwerp

NOS Voetbal

Royal Antwerp is vergeten om verdediger Sam Vines in te schrijven voor de Champions League. Een hard gelag voor technisch directeur Marc Overmars, onder wiens leiding bij Ajax precies hetzelfde gebeurde.

In de winter van 2021 liet Ajax het na om ‘een vinkje’ te zetten bij de naam Sébastien Haller. De net aangekochte spits miste daardoor de knock-outfase van de Europa League. Vanuit huis moest Haller toekijken hoe Ajax in de kwartfinales werd verslagen door AS Roma.

Overmars kondigde toen aan dat hij zich bij Ajax meer met het inschrijfproces zou gaan bemoeien. “Ik was geen controlepunt, maar ik denk dat ik wel een nieuw controlepunt word. In de negen jaar dat ik hier zit, is het niet eerder gebeurd”, zei hij toen.

Van Bommel baalt

Bij Antwerp herhaalt de geschiedenis zich voor Overmars dus. Basisspeler Vines werd niet ingeschreven, terwijl er met Björn Engels en Dorian Dessoleil twee spelers op de lijst staan die al tijden niet in actie kwamen.

Sam Vines in actie voor Royal Antwerp

Antwerp-trainer Mark van Bommel bevestigde dat het om een vergissing ging. “We hebben een administratieve fout gemaakt. En die kan niet meer worden rechtgezet. Sammy (Vines, red.) is natuurlijk teleurgesteld.”

De naam van Owen Wijndal staat wel op de lijst. De huurling van Ajax speelt net als Vines als linksback. Antwerp speelt in de groepsfase van de Champions League tegen FC Barcelona, Sjachtar Donetsk en FC Porto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here